Historie

 

Om Kongsvad Rideklub Thorsager


 

KRT startede i 1993 efter at pony rideklubben “Gydegården”  i Thorsager blev nedlagt.

 

Faciliteterne har KRT lejet af Erik og Lotte Busk, der har ejet stedet siden 2014. Erik og Lotte har selv en datter, der rider samt har egne heste på stedet.

Klubben står selv for driften og vedligehold af baner, mens Lotte og Erik er ansvarlige for vedligehold af stalde og folde.
 

KRT er en klub/ forening med ca. 110 medlemmer. I klubben er der en stald med 22 bokse, samt en lille stald med 2 bokse. 

 

 

I 2013 blev der opført 3 store skure på 3 af foldene, og efterfølgende blev der i 2017 bygget endnu et skur og der er derudover bygget overdækning til et par folde mere, således at de fleste folde har mulighed for skygge og læ. Skurene på foldene er finansieret af Kongsvads Støtteforening, Herreklubben, sammen med overdækninger.

Kongsvads 11 rideskoleheste går i 2 løsdrifter - en mindre løsdrift med plads til 4 ponyer og en større løsdrift med plads til 10 ponyer. Den store løsdrift blev førhen brugt til tidligere ejers køer, men blev renoveret til at kunne have heste stående i 2014. 

I 2015 blev den udendørs vaskeplads samt arealet udenfor rytterstuen overdækket, så det nu også er muligt at sidde udenfor i vinterperioden og stå udenfor og sadle hesten op selvom det regner eller sner.

 I 2017 blev der ligeledes lavet en lille tilbygning til stalden, der i dag rummer plads til trillebører, grebe og reparationsudstyr til hegn m.v. 

I 2018 er det støbt stor møddingsplads m. sti direkte fra stalden, så det nu er meget lettere at køre møg på møddingen for opstaldere. 

I 2020 er der bygget en roundpen til longering, delvist finansieret med 10.000 kr. som frivillige fra klubben tjente ved Syddjurs Strandrensning i 2019. Arbejdet med roundpennen startede i 2019 men er færdiggjort primo 2020. I 2020 har Kongsvad ligeledes erhvervet sig et skridtbånd, der flittigt benyttes til både genoptræning og skridtmotion af både elevheste og privatejede heste/ponyer. 

 

 

Klubben er en forening drevet af frivillige (udover daglig leder som er ansat). Som medlem har du derfor mulighed for at gøre din indflydelse gældende hvert år til generalforsamlingen i februar jvf. vedtægterne.
Rideskolen er rammen om en aktiv fritid for børn og unge i samvær med heste.

 

Vi ønsker at fremme interessen for ridesporten og hestens brug og pleje. Som medlem kan du dyrke forskellige aktiviteter fra rideskole, spring- og dressurundervisning til opstaldning af din hest. Herudover afholder vi jævnligt andre relevante arrangementer.

 

Rideklubben ligger på Stationsvej 46a, Thorsager, 8410 Rønde